Fundació Bofill Observatori de les desigualtats
Inici > Notícies > Les dades del PaD en obert!
Les dades del PaD en obert!

Necessites dades per fer recerca? No saps on trobar-les? Posem a la teva disposició, en obert, les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya-PaD. Les onze onades del PaD, en unes poques matrius de fàcil ús i descarregables des del web.

Les dades de l'enquesta PaD inclouen uns anys de gran rellevància, ja que copsen la realitat catalana dels temps de bonança econòmica (primera recollida de dades al 2001-2002) i els canvis soferts per la crisi econòmica (les darreres dades són de 2012). És informació que ja ha permès fer un bon nombre de recerques, com les d'en Xavier Martínez-Celorrio sobre mobilitat social, la de GREDS-EMCONET sobre educació i estabilitat laboral o la de Pau Miret i Daniela Vono sobre l'impacte de la formació d'adults en les trajectòries laborals. Podeu consultar totes les publicacions fetes amb dades del PaD en aquest apartat del web).

Però encara queden moltes preguntes de recerca per respondre i les dades del PaD poden ser molt útils. A més, posem també a disposició una guia per crear matrius de parentiu que ha fet la María José Hierro, amb les que podreu analitzar les diferents generacions presents en una mateixa llar. Amb una matriu així, és com la investigadora va fer la recerca Canvis a curt termini en la identificació nacional a Catalunya.

T'interessa? A l'apartat del web "Dades obertes del PaD" et podràs descarregar les matrius i la guia.