Fundació Bofill Observatori de les desigualtats
Inici > Notícies > L’Obra Social “la Caixa” dóna suport a les noves línies d’actuació del PaD
L’Obra Social “la Caixa” dóna suport a les noves línies d’actuació del PaD

Les derivades sobre l'estudi de l'educació a Catalunya que ha obert el projecte PaD, reben suport financer de l'Obra Social "la Caixa" per a l'any 2015. Aquest patrocini permetrà estirar dels fils que el PaD ha anat traient a la llum, ja sigui gràcies a les recerques fetes amb les seves dades, ja sigui amb aquelles que no eren possibles amb la informació que proveïa però que emergien com necessàries per entendre l'educació a Catalunya.

Hem constatat que cal ampliar la recollida i l'aprofitament de dades sobre educació. D’una banda, donant suport al treball d’anàlisi de les dades sobre trajectòries educatives del PaD. De l’altra, focalitzant i dirigint més l’objectiu de l’estudi, per tal de recollir informació sobre qüestions més concretes, que tenen a veure amb algunes preguntes que fins ara no hem pogut respondre.

També s'estan explorant noves oportunitats de les dades quantitatives. Es generen un munt de dades constantment que, tot i no estar pensades per a la seva anàlisi, podrien ser molt útils per observar, entendre i explicar el món educatiu i els individus que hi són immersos. A més, aprofitar processos i recollides ja existents, o que han existit en algun moment, permet reduir la inversió i fer economies d’escala en el coneixement que ja s’ha generat.

I, tot això, demana un últim pas, que no per ser el darrer és el menys important. I aquest no és un altre que retornar a la societat aquell coneixement que se n'ha extret. Explicar, entenedorament, quina informació s’ha constatat com valuosa, què és el que s’ha de conèixer sobre l’educació, tant a nivell del sistema com de les persones que interactuen en el seu si.