Fundació Bofill Observatori de les desigualtats
Inici > Notícies > Com som els catalans? Materials didàctics per comprendre la societat catalana actual
Com som els catalans? Materials didàctics per comprendre la societat catalana actual

El Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD), posa a disposició de les escoles, instituts i altres agents educatius (temps de lleure, voluntariat social,..) una sèrie de materials didàctics per treballar com és la societat catalana d'avui, fent èmfasi en les seves desigualtats socials.

La proposta didàctica gira entorn als materials divulgatius elaborats en motiu dels 10 anys del PaD "Trajectòries i canvi social a Catalunya. 10 anys, 10 debats".

Cada vídeo està acompanyat d'una Proposta didàctica , un Quadern del docent i un Quadern de l'alumne, amb propostes d'activitats i materials de suport per treballar cada un dels temes:

1. Classes socials
2. Educació
3. Pobresa
4. Treball
5. Treball domèstic i familiar
6. Habitatge
7. Joventut i emancipació
8. Formació de parella
9. Models de convivència
10. Usos lingüístics


La proposta es basa en un principi de flexibilitat, de manera que les activitats que es proposen a partir del visionat del vídeo poden tenir una durada entre 1 i 3 sessions d'una hora, podent realitzar-se totes les activitats o només una part, combinant activitats curtes i senzilles, amb activitats més llargues i de caràcter interdisciplinar.

Recomanem començar per la Guia Didàctica General, que recull el plantejament metodològic de tots els materials (basats en els principis d'Explorar- Reflexionar- Actuar) i dóna pautes bàsiques per a la seva utilització.

Les autores d'aquestes guies didàctiques ofereixen, a través de Xarxa Consultors, la possibilitat de formar a professors i interessats sobre els continguts i l'ús d'aquestes guies didàctiques.

 

 


Documents relacionats

Guies Didactiques PaD