Fundació Bofill Observatori de les desigualtats
Inici > Notícies > Vídeo resum de l'estudi "Crisi, trajectòries socials i educació" (#aulabofill)
Vídeo resum de l'estudi "Crisi, trajectòries socials i educació" (#aulabofill)

Ja podeu visualitzar el vídeo resum de l'#aulabofill en que es va presentar l'estudi "Crisi, trajectòries socials i educació" dels autors Xavier Martínez Celorrio i Antoni Marín Saldo, realitzat a partir de les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya

Al vídeo es recullen els principals resultats de l'estudi així com les reflexions que Carlos Obeso (professor d'ESADE) i Roser Bertran (secretària general de XARXA FP) van fer al respecte.

Demostrat el fet que el nivell educatiu és clau per la nostra trajectòria de mobilitat social, a l'aula ens vam preguntar sobre com podem afiançar les opcions educatives que ofereixen millors oportunitats.

Si bé la crisi genera molta frustració als que treballen per sota del seu nivell formatiu (subocupació de molts joves amb estudis terciaris), l'aposta per nivells terciaris de formació (FP Superior o estudis universitaris) és del tot necessària en un mercat de treball canviant.

Ja no valen les velles fórmules per trobar feina, cal resituar-se en un mercat de treball en constant evolució i cal apostar de forma valenta i definitiva, des de l'àmbit públic (administració), privat (empreses) i individual, per la formació permanent.

En el marc d'aquesta aposta, les escoles d'adults s'han de reconvertir en escoles de 2a oportunitat que garanteixin l'elevació dels nivells formatius dels menys instruïts.

Per visualitzar el vídeo premeu aquí