Fundació Bofill Observatori de les desigualtats
Inici > Notícies > L'11a onada del PaD, en marxa
L'11a onada del PaD, en marxa

2 mesos després de l'inici de l'11a onada del PaD, i gràcies a un equip d'enquestació altament consolidat, el treball de camp arriba al seu equador amb més de 1000 llars ja enquestades.

Des del punt de vista del contingut, l'11a onada significa desplegar més de 1600 variables de les quals el 41% aporta informació directe sobre educació. En matèria educativa, el PaD aprofundeix sobre la mirada retrospectiva i actual de la trajectòria educativa de les persones, majors i menors de 16 anys; pregunta sobre els estudis reglats i els estudis no reglats; demana sobre la despesa educativa de les llars (és l'única font de dades sobre aquesta temàtica!) i recull informació d'interès sobre, per exemple, qualificacions o expectatives.

A l'11a onada també s'aprofundeix en l'origen social a través de l'estudi del capital cultural i social de les llars amb novetats com el background familiar dels enquestats durant la seva infantesa o l'estudi de les xarxes familiars i d'amistat.

Les dades del PaD permeten un acostament a l'impacte de la crisi gràcies al seguiment de les mateixes persones -any rere any des del 2001- que cap altra font de dades fa possible.