Fundació Bofill Observatori de les desigualtats
Inici > Notícies > Comença l'11a onada del PaD amb nous continguts i valor afegit per l'estudi de l'educació
Comença l'11a onada del PaD amb nous continguts i valor afegit per l'estudi de l'educació

L'11a onada del PaD comença avui amb un equip d'enquestació molt consolidat; amb una enquestació que ja és telefònica en un 87% i un alt nivell de continuïtat de les llars. Enguany, el treball de camp s'ha iniciat amb 2.059 llars a tot Catalunya.

Des del punt de vista del contingut, l'11a onada significa desplegar més de 1600 variables de les quals el 41% aporta informació directa sobre educació.

En matèria educativa, el PaD aprofundeix sobre la mirada retrospectiva i actual de la trajectòria educativa de les persones, majors i menors de 16 anys; pregunta sobre els estudis reglats i els estudis no reglats; demana sobre la despesa educativa de les llars (és l'única font de dades sobre aquesta temàtica!) i recull informació d'interès sobre, per exemple, qualificacions o expectatives.

D'altra banda, a l'11a onada també s'aprofundeix en l'origen social a través de l'estudi del capital cultural i social de les llars amb novetats com el background familiar dels enquestats durant la seva infantesa o l'estudi de les xarxes familiars i d'amistat.

Les dades del PaD permeten un acostament a l'impacte de la crisi gràcies al seguiment de les mateixes persones -any rere any des del 2001- que cap altra font de dades fa possible.