Fundació Bofill Observatori de les desigualtats
Inici > Notícies > El passat 29 de novembre es va presentar a premsa l'estudi Educació i mobilitat social a Catalunya amb dades inèdites que arriben al 2009
El passat 29 de novembre es va presentar a premsa l'estudi Educació i mobilitat social a Catalunya amb dades inèdites que arriben al 2009

Més de 25 periodistes a la presentació de l'estudi Educació i mobilitat social a Catalunya de Xavier Martínez Celorrio i Antoni Marín.

La Fundació Jaume Bofill va presentar el dimarts 29 de novembre de 2011 l'informe Educació i mobilitat social a Catalunya, una anàlisi de la mobilitat social del darrers 50 anys a partir de les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD).

La recerca omple un buit de coneixement sobre la mobilitat social i la desigualtat d'oportunitats a Catalunya, que no s'havia tornat a estudiar des dels anys setanta en què ho va fer un estudi anterior de la Fundació Jaume Bofill. La mobilitat social es compara, per primera vegada, a nivell internacional.

L'estudi aporta un quadre general de l'estratificació social dels darrers 50 anys. Mesura i contrasta empíricament el popular "ascensor social", i també el descens i l'herència social. Com a conclusió principal, desmenteix el tòpic de Catalunya com a una societat tancada, rígida i classista i situa l'educació com el principal factor per definir el destí social de la població de Catalunya.

Podeu veure el dossier de premsa aquí. I escoltar una primera entrevista radiofònica aquí.

Si us interessa la temàtica, us convidem el proper dijous 15 de desembre, a les 18.00h. a l’AULA de la Fundació Jaume Bofill que es farà al Cercle d’Economia, Carrer Provença, 298 de Barcelona. Cal confirmar l’assistència clicant aquí.