Fundació Bofill Observatori de les desigualtats
Inici > Notícies > El PaD finalitza el treball de camp de la seva 10a Onada
El PaD finalitza el treball de camp de la seva 10a Onada

Aquesta tardor ha finalitzat el desè treball de camp del PaD amb 1.938 llars i 3.200 persones enquestades. Aquesta onada significa la consolidació del model telefònic d'enquestació. Aquesta metodologia de treball ha permès una molt alta participació de les persones enquestades.

830 llars de prop de les 2.000 enquestades -un 42% del total- formen part del panel des de la primera onada, l'any 2001. Això significa que el PaD pot resseguir les visicituds en la vida de més de 1.700 persones de Catalunya des de fa 10 anys.

El PaD permet veure, entre altres, els canvis o permanències en el mercat laboral i la seva relació amb el nivell d'ingressos a nivell individual i de llar; les millores o dèficits educatius adquirits al llarg del temps; els estats de salut i familiars; etc. I es pot relacionar totes aquestes característiques entre sí i al llarg del temps permeten una anàlisi longitudinal i causal impossible de realitzar amb cap altra font de dades del nostre país.

A més de les preguntes que cada any es contemplen sobre aspectes clau com ingressos, educació, treball, habitatge, etc., en la desena onada del PaD s'ha introduït preguntes novedoses sobre la trajectòria educativa de les persones al llarg de la vida; sobre qualificacions; o sobre característiques de situacions d'atur viscudes, entre altres.

Un equip d'enquestació molt format i consolidat, compost per persones que ja fa temps que treballen en el PaD, ha contribuït a la gran acceptació de les llars i a la qualitat de la informació recollida.

Per conèixer més el contingut de l’enquesta de la 10a onada podeu clicar aquí.