Fundació Bofill Observatori de les desigualtats
Inici > Notícies > Seminari Panels On Line del RECSM
Seminari Panels On Line del RECSM

El dimecres 29 de juny va tenir lloc a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) el Seminari sobre Panels On Line organitzat per el Research and Expertise Center for Survey Methodology (RECSM), dirigit pel prestigiós sociòleg W.E. Saris. El Seminari va comptar amb la presentació de J. Michael Dennis de Knowledge Networks, qui va parlar dels panels on Line.

El RECSM està especialitzat, entre altres, en recerca fonamental en el disseny de qüestionaris, en l'avaluació de preguntes d'enquesta o en els efectes de l'entrevistador sobre la recollida de dades.

En el 2010 i 2011, el RECSM ha assessorat el PaD en el pas del qüestionari presencial al qüestionari telefònic i ambdues institucions mantenen un contacte continuat.

En el darrer seminari al qual PaD ha estat convidat, s'ha debatut sobre els pros i el contres de l'enquestació on line. L'enquestació on line és un mètode aplaudit pel seu caràcter cost-eficient, però en contrapartida cal garantir una mostra representativa de la població enquestada, ja que el mode d'enquestació on line exclou la població sense accés a internet i això posa en entredit la inferència poblacional dels resultats. En qualsevol cas, en el Seminari es va concloure que les enquestes on line basades en mostres probabilístiques són el mètode d'enquestació del futur.

Per més informació, aquí.