Fundació Bofill Observatori de les desigualtats
Inici > Notícies > El PaD, al Millennium de TV3
El PaD, al Millennium de TV3

El passat 17 de juny el programa Millennium, preguntes amb resposta, de Televisió de Catalunya va emetre un monogràfic sobre els valors dels catalans on va quedar palesa la importància del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD) per la comprensió de la realitat social catalana.

En la tertúlia en què van participar els patrons de la Fundació Jaume Bofill Àngel Castiñeira i Joan Majó, i els col·laboradors Javier Elzo i Cristina Sànchez Miret, es va parlar sobre valors en els àmbits social, familiar, econòmic i polític.

La sociòloga Cristina Sànchez Miret va posar un èmfasi especial a assenyalar la necessitat de conèixer les condicions de vida i el repartiment de la riquesa entre les persones a Catalunya per no caure en equívocs. També va exemplificar els dos tipus de classes mitjanes, aparentment iguals, que durant molts anys hi ha hagut a Catalunya. La diferència central entre unes i altres és que per dur una mateixa "vida d'anunci", unes tenien una posició consolidada, mentre que les altres l'obtenien a través del crèdit. Com assenyala la sociòloga Cristina Sànchez, fa anys que el PaD mostra aquesta realitat que ara la crisi ha fet evident de manera dramàtica.

Si voleu veure el programa, podeu clicar aquí.

Si voleu aprofundir en els comentaris de Cristina Sànchez Miret podeu veure el seu article aquí.