Fundació Bofill Observatori de les desigualtats
Inici > Notícies > El PaD visita el National Educational Panel Study a Alemanya
El PaD visita el National Educational Panel Study a Alemanya

A final de maig uns representants del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD) de la Fundació Jaume Bofill van visitar el National Educational Panel Study (NEPS) del Ministeri Federal d'Educació i Recerca d'Alemanya amb seu a la Universitat de Bamberg.

NEPS és una enquesta longitudinal que estudia l'educació al llarg de la vida de les persones a Alemanya. Depèn d'un consorci format per vint-i-vuit universitats i centres de recerca alemanys units per treballar a partir de cinc dimensions teòriques del cicle vital de les persones: desenvolupament de competències al llarg de la vida; processos educatius en els diferents entorns d'aprenentatge (formals i no formals; família, associacionisme, etc.); desigualtats socials i estratègies educatives al llarg de la vida; pes de l'origen geogràfic i bagatge migratori de la família en les adquisicions educatives; i beneficis de l'educació sobre la societat.

L'encontre ha servit per conèixer l'enquesta NEPS i estrényer els llaços de col·laboració amb el PaD. L'experiència s'emmarca en el treball actual del PaD entorn dels processos educatius, seguint els nous objectius de la Fundació Jaume Bofill.

Per a més informació sobre NEPS cliqueu aquí