Fundació Bofill Observatori de les desigualtats
Inici > Notícies > Elaboració de la proposta de Programa d’acció contra la pobresa a BCN
Elaboració de la proposta de Programa d’acció contra la pobresa a BCN

Està en marxa el procés per elaborar la proposta de Programa d'Acció contra la Pobresa de Barcelona, en el marc del Pla Municipal per a la Inclusió Social, pel qual l’Ajuntament ha sol·licitat la col·laboració de la Fundació Jaume Bofill. A partir d’entrevistes, grups de discussió i seminaris amb la participació de responsables municipals, entitats socials i agents privats, s’identificaran les línies i objectius estratègics i accions per lluitar contra la pobresa a la ciutat. La proposta de Programa inclourà una diagnosi de la situació de la pobresa a Barcelona, així com dels serveis i programes per a l’atenció a persones i famílies en situació de vulnerabilitat econòmica. A més, analitzarà les tendències i experiències en polítiques públiques locals contra la pobresa. Està previst que l’elaboració de la proposta de Programa finalitzi la primavera de 2009.


Les entitats en el procés d’elaboració del Programa


Després de la sessió de treball amb entitats del grup de pobresa del Consell Municipal de Benestar Social i de xarxes de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva del dia 14 d’octubre, obrim aquest canal per a la participació de les entitats que vulguin seguir contribuint al procés d’elaboració del Programa.

A principis de 2009 es convocarà una sessió de retorn amb les entitats per tal de presentar l’esborrany de la proposta del Programa d’acció.

Us animem a fer arribar els vostres comentaris i propostes, per a considerar-les en l’elaboració de la proposta de Programa, a l’adreça de correu següent: programapobresa@fbofill.cat

Aquest canal restarà obert per a la participació fins el dia 15 de desembre de 2008.