Fundació Bofill Observatori de les desigualtats
Inici > Notícies > 3r Simposi sobre les Desigualtats Socials a Catalunya
3r Simposi sobre les Desigualtats Socials a Catalunya

El 19 i 20 de desembre de 2002 va tenir lloc el 3r Simposi sobre les Desigualtats Socials a Catalunya. La principal novetat del simposi va ser la presentació del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya i dels seus primers resultats, corresponents a les dades obtingudes el darrer trimestre del 2001 i el primer semestre del 2002.

La Fundació Jaume Bofill va convocar pels dies 19 i 20 de desembre del 2002 el 3r Simposi sobre les Desigualtats Socials a Catalunya. Aquest simposi era obert a totes aquelles persones que des de la seva activitat professional o social tenen interès en el coneixement de la societat catalana, especialment en tot allò que fa referència a processos de desigualtat social.

La novetat d'aquest 3r Simposi va ser la presentació del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD). Un projecte que permet un coneixement de la societat catalana i de la seva evolució similar al que altres països europeus disposen i que hauria de permetre millorar l'acció pública per combatre les desigualtats socials.

El PaD obté informació detallada i anual de 2000 llars de tot Catalunya i de tots els seus components (5.814 persones) en aspectes referits a l'educació, el món del treball, la salut, els ingressos i la distribució de les responsabilitats a l'interior de la llar, entre d'altres. En aquests moments ja es disposen dels resultats de la primera enquesta del PaD, que es correspon a les dades del 2001 i primer semestre del 2002. Dades que van ser presentades en el marc del 3r Simposi sobre les Desigualtats Socials a Catalunya. Totes aquestes dades es posaran a disposició d'investigadors i també podran ser consultades a la pàgina www.obdesigualtats.cat.

El Simposi comptà a més amb la presentació de tres estudis finalitzats recentment i que de forma exhaustiva analitzen les desigualtats salarials a Catalunya, les desigualtats en matèria de salut, i la viabilitat d'aplicació al nostre país de la Renda Bàsica