Fundació Bofill Observatori de les desigualtats
Inici > Notícies > Una visió de la joventut a Catalunya
Una visió de la joventut a Catalunya

El passat mes d'octubre es va lliurar l'informe Una visió de la joventut a Catalunya a la llum de la primera onada del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya, realitzat per Pau Miret, investigador del Centre d'Estudis Demogràfics de Barcelona, a partir de les dades de la 1a onada del PaD. L'informe es pot descarregar entrant a Informes dins de Panel de Desigualtats a Catalunya.

Partint d'una definició extensa de joventut segons la qual és la població entre 15 i 39 anys que conviu amb els pares sense tenir parella estable, Miret descriu la joventut en base a diverses variables.

A partir del tret diferencial de gènere, i combinat amb la generació, resol que els homes de generacions més recents tenen una joventut més extensa, dediquen més anys a l'estudi i accedeixen més tard al mercat laboral. Per a les dones el canvi més substancial ha estat passar de ser una minoria de dones molt joves les que tenien una presència al mercat laboral, a treballar gairebé totes almenys una vegada, malgrat fer-ho en edats més avançades.